Meny 

Minuendo

Det norske oppstartsselskapet Minuendo skal sette sammen neste generasjons hørselvern med basis i teknologi fra forskningsmiljøet ved SINTEF

Med flere tungvektere på laget vil Minuendo hørselskader til livs med et intelligent hørselvern. Blant investorene er Construct Venture (AF Gruppen og OBOS) og SINTEF.

Startup-selskapet Minuendo skal utvikle neste generasjons hørselvern med basis i teknologi fra forskningsmiljøet ved SINTEF.  Formålet er å sammen med utvalgte partnere optimalisere et intelligent hørselvern som med sikkerhet beskytter bruker mot støy, har optimal naturtro gjengivelse av lyd i et variabelt støymiljø, samt adresserer behovet for å monitorere og gi bruker beskjed for å forhindre eventuelle hørselsrelaterte skader. Blant investorene er AF Gruppen og OBOS gjennom Construct Venture, SINTEF Venture V, StartupLab Founders og Halden kommunale pensjonskasse.

– Teknologien vi har utviklet gjør det mulig å monitorere støynivået både utenfor og inni øret. Selve hørselsvernet er utformet som ørepropper med elementer brukerne er vant til å bruke privat, og vil varsle dem dersom de er utsatt for skadelig støyeksponering eller hvis proppene ikke sitter godt nok, sier Stian Aldrin, daglig leder i selskapet.

Minuendo web